E-mail: browar@hotel-metropolitan.pl
Kontakt: +48 17 777 14 20

NASZ TEAM

Jacek Pałys

Szef kuchni

Człowiek orkiestra, którego menu jest jak oda do łakomstwa. Polskie produkty najlepszej jakości, które stanowią podstawę przygotowanego przez niego menu traktujcie jako dbałość o smak i przywiązanie do rodzinnych stron. Bazuje na tradycjach wywodzących się z domu rodzinnego. Wcześniej sprawował pieczę w Hotelu Rzeszów na stanowisku sous chefa. Prywatnie hobbysta kick-boxing’u. Urodzony fighter!

http://browar-manufaktura.pl/wp-content/uploads/2017/05/team-01.jpg
http://browar-manufaktura.pl/wp-content/uploads/2017/05/team-02.jpg

Jakub Rusinek

Sous chef

Młody człowiek, który z gotowania zrobił swój przepis na życie, przepis doprawiony dużą porcją kreatywności. Finalista w konkursie “Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro 2016” oraz „Kuchnia Polska wczoraj i dziś 2017”. Prywatnie zdarza mu się zabłądzić w górach na jednej ze swoich górskich wypraw.

Michał Ziaja

Sous chef

Rodowity rzeszowianin oraz dumny członek narodowej Reprezentacji Polskich Juniorów. Laureat i zwycięzca wielu ogólnopolskich konkursów kulinarnych, między innymi: nagroda specjalna w “L’Art de la cuisine Martell 2016”, I miejsce na konkursie “Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro 2015”, I miejsce na konkursie “Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 2013”. Do tego zdobył dwa brązowe medale dla Polski w Mistrzostwach Świata w Luksemburgu w 2014 roku. Michał dziękuje wszystkim za doping oraz wsparcie! W czasie, w którym to czytacie szlifuje swoje przepisy do kolejnych startów. Lubi grać w piłkę nożną, ale nie lubi oglądać jej w TV.

http://browar-manufaktura.pl/wp-content/uploads/2017/05/team-03.jpg
http://browar-manufaktura.pl/wp-content/uploads/2017/05/team-04.jpg

Jakub Soja

Szef baru

Z rzeszowską sceną gastronomiczną związany jeszcze za czasów, kiedy na Rynku rosła trawa. Przywiązany do klasyki koktajlu, na których autorski twist traktuje jako swoją specjalność. Ma słabość do włoskich aperitifów oraz kawy. Prywatnie fan fotografii i starych francuskich samochodów.

Wojciech Szczepański

Główny piwowar

Swoją przygodę z piwowarstwem rozpoczął w 2011 roku, warząc nieszablonowe piwa na domowym sprzęcie. Od roku 2012 aktywny członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Sędzia w konkursach piwowarskich. Prowadzi warsztaty oraz szkolenia sensoryczne dla piwowarów. Od 2015 roku związany z browarem rzemieślniczym a rok później został Dyplomowanym Piwowarem na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Praktykę i zdobytą wiedzę Wojtka możecie sprawdzić smakując jego wyroby w naszym browarze. Prywatnie człowiek, który często przenosi się do świata literackiej fantastyki.

http://browar-manufaktura.pl/wp-content/uploads/2017/05/WOJTEK.jpg