Człowiek orkiestra, którego menu jest jak oda do łakomstwa. Polskie produkty najlepszej jakości, które stanowią podstawę przygotowanego przez niego menu traktujcie jako dbałość o smak i przywiązanie do rodzinnych stron. Bazuje na tradycjach wywodzących się z domu rodzinnego. Wcześniej sprawował pieczę w Hotelu Rzeszów na stanowisku sous chefa. Prywatnie hobbysta kick-boxing’u. Urodzony fighter!
Swoją przygodę z piwowarstwem rozpoczął w 2011 roku, warząc nieszablonowe piwa na domowym sprzęcie. Od roku 2012 aktywny członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Sędzia w konkursach piwowarskich. Prowadzi warsztaty oraz szkolenia sensoryczne dla piwowarów. Od 2015 roku związany z browarem rzemieślniczym a rok później został Dyplomowanym Piwowarem na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Praktykę i zdobytą wiedzę Wojtka możecie sprawdzić smakując jego wyroby w naszym browarze. Prywatnie człowiek, który często przenosi się do świata literackiej fantastyki.